Monday, January 30, 2012

PAKATAN NEGERI PENANG GAGAL !! INDIA TERUS DIBIARKAN YATIM PIATU?

Pakatan Rakyat negeri Penang terus menipu dan juga meninggalkan Kaun India dinegeri itu. Selepas isu Kampung Buah Pala masyarakat setempat terus bangun serta menunjukkan persaan tidak puas hati terhadap Parti Memerintah negeri Mutiara itu. Persoalanya Apakah Janji-janji manis pakatan rakyat terus tinggal sebagai janji atau Bila wakil rakyat yang mewakili parti Pakaran Rakyat menunaikan segala janj-janji buta dan kosong (semata-mata untuk mencari keuntungan politik) yang dikeluarkan oleh THE GOD FATHER @ DS ANUAR pada pilihan raya yang ke-12.

Persoalanya:

  • Apakah Peranan wakil Masyarakat India yang memegang jawatan kedua tertinggi di bawah naungan Pakatan Rakyat?
  • Adakah semua mencari Keuntungan Politik Sahaja?
Pakatan pembangkang terdiri daripada Pas, DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sememangnya bukan satu pakatan yang jujur tetapi hanya mengaburi mata rakyat untuk menang pilihanraya. parti-parti dalam pakatan pembangkang sentiasa bertelagah dalam banyak perkara.“ Mereka bertelagah dalam apa jua isu, kadang-kadang sampai memberi kata dua seperti yang berlaku baru-baru ini di Kedah,”

 Contoh tindakan kerajaan Pas Kedah menarik balik keputusannya melarang pusat-pusat hiburan di negeri itu beroperasi semasa bulan puasa, beliau menegaskan tindakan itu dibuat selepas mendapat bantahan keras daripada Pengerusi DAP,  Karpal Singh.

“Jadi apabila kata dua diberikan, ia bukanlah satu ikatan yang kuat dan kukuh kerana ia jelas menunjukkan mereka tidak mempunyai perjuangan yang sama,” .
 kenyataan Ketua Dewan Ulama Pas Datuk Harun Taib hari ini bahawa hubungan Pas dan DAP bukan satu ikatan yang kuat jelas menunjukkan pakatan pembangkang tidak mantap malah mereka bergabung hanya untuk mengambil alih pemerintahan negara.
“Kerana itulah Pas sanggup menukar perjuangan mereka daripada memperjuangkan negara Islam kepada memperjuangkan negara kebajikan.
“Hanya mahu melihat calon mereka menang, Pas sanggup ubah prinsip perjuangan mereka kerana hendak menambat hati penyokong DAP dan PKR,”
Beliau berharap rakyat dapat menilai kedudukan sebenar pakatan pembangkang dan tidak terjebak dengan sandiwara mereka.?


No comments:

Post a Comment

NEGARAKU MALAYSIA!!

Untuk Negaraku TELAH BANYAK KITA KECAPI BERSAMA  BERKONGSI SUKA DAN DUKA  KEPELBAGAIAN BUKAN PEMISAH, MALAH MENGUATKAN JALIN...